Perlinių kruopų risoto


Ir vėl prasikaltau, nusikaltau, kad rašau taip nereguliariai. Nepykite, studentiškas gyvenimas daro savo- leki, skubi, laiko nebelieka net kulinarijai (deja). O kartais taip noriu kažką pagaminti unikalaus ir skanaus, tik kad toks noras aplanko naktimis. Tada valdžią paima mano sąžinė ir liepia eiti miegoti, o ne sukti galvos receptų idėjomis, kurias galėsiu įgyvendinti kitą dieną. Ateina kita diena, o aš ir vėl nepalieku laiko receptų įgyvendinimui. Kaip koks užburtas ratas. Tikrai. Bet jau turiu suplanavus planą chuliganą… Che che… Tegu tik ateina Velykų atostogos… Va tada padraugausiu su vyrykle, puodais, orkaite… O dabar tiesiog pasidalininsiu Perlinių kruopų risoto receptu, kurį kažkada išgirdau Beatos laidoje :) Nežinau, gal ji darė dar kažką kitaip, nes recepte naudojau, tai ką prisiminiau :))

Perlinių kruopų risoto

Atvaizd0277

2 puodeliai perlinių kruopų (išmirkytų karštame vandenyje ir pavirtų. Per naktį išlaikytų);
3-4 morkų;
1 svogūno;
Aliejaus kepimui;
Šaukštelis sviesto kepimui;
Daržovių sultinio (aš naudojau du kubelius);
Džiovintų grybų sultinio (kiek radau namie džiovintų grybų, jų gal buvo sauja, užpyliau verdančiu vandeniu ir palaikiau);
Prieskoniai pagal skonį- aš naudojau šiek tiek druskos, kario ir krapų :)

Kruopas verdame tiek, kad jos, gražuolės, išstorėtų. Į keptuvę įpilame aliejaus, sviesto, pakepame svogūnus, morkas (kol suminkštėja, svogūnai gražiai paruduoja), tada suberiame perlines kruopas, viską užpilame daržovių sultiniu (kruopas turi apsempti). Troškiname ant mažos ugnies. Po kurio laiko supilame ir grybų sultinį su pačiais grybais. Viską tušiname, kol kruopos gražiai išsipūs :) Pačioje pabaigoje sudedame prieskonius ;) Skanaus, nenusivilsite :))

Atvaizd0275

P.S. nuotraukos vėl darytos telefono pagalba… Mano vargšas fotoaparatas nebeturi tinkamų baterijų, o telefono fotokamera irgi netobula…. :D

Parašykite komentarą