Kakavinis- bananinis pyragas/ Cocoa- Banana cake


Laba diena, Skaitytojai!

Nuo pat ankstyvo ryto pradėjau sukti smegenis, ką gi skanaus iškepus ir kaip Jį nustebinus- Ačiū Dievui, mes abu esame didžiausi smaližiai (kartais net juokauju, kad Jam tikriausiai yra prasidėjus vyriška menopauzė, dėl to jis taip kerta saldumynus. Kas iš Jūsų nežino- taip, vyrams irgi būna menopauzė :D ), tad puikiai žinojau, kad reikia iškepti kakavinį pyragą. Nenorėjau kuistis internete ir ieškoti receptų, nes  paprasčiausiai tą daryti labai tingėjau, tad nusprendžiau pasikliauti instinktais ir tikėtis, kad iš vaizduotės ištrauktas pyrago receptas pavyks :D
Žinote, ko labiausiai nemėgstu? Prisiminti, kokių produktų ir kiek naudojau, nes visuomet, jei receptas yra mano pačios sugalvotas, viską pilu ir dedu, kaip sakoma, iš akies. Taigi, laiką atsuku atgal ir bandau prisiminti, kaip viskas vyko….

Kakavinis- bananinis pyragas

DSC01752h
Kakaviniam pagrindui:
2 kiaušiniai;
1/4 puodelio sviesto, kambario temperatūros;
3-4 šauktai pieno;
3/4 puodelio cukraus;
1/2 puodelio kvietinių miltų;
3-5 arbatiniai šaukšteliai kakavos (kiekis priklauso nuo to, ar norite labai intensyvaus skonio, ar ne);
1 arbatinis šaukštelis cinamono;
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 banano, geriausia, kad būtų su juodais taškeliais.

Vaniliniam sluoksniui:

2 kiaušiniai;
4 šaukštai cukraus;
1 šaukštas rudojo cukraus;
Pora šaukštų pieno;
2 šaukštai sviesto (kambario t.)
Miltų- tiek, kad gautųsi tiršta tešla.
3 šaukštai kokoso drožlių;
Šaukštelis vanilės esencijos
Žiupsnelis cinamono bei druskos;
Šaukštelis kepimo miltelių.

Kakavinis pagrindas: Sviestą ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinius ir viską gerai išplakti (sviesto gabalėliai gali pasilikti). Iš lėto dėti miltus ir maišyti- įpilti pieno. Jei matote, kad reikia daugiau nei 3 šaukštų pieno, drąsiai galite pilti ir daugiau. Subėrus visus miltus, gerai viską išmaišyti- masė turi būti tiršta. Įdėti 3-5 šauktelius kakavos, cinamono, kepimo miltelių. Išmaišyti. Kitame inde sutrinti bananą ir jį įdėti į tešlos masę. Viską išmaišyti ir paragauti- žiūrėkite, galbūt trūksta cukraus, tuomet jo galite įdėti daugiau. Jei tešla paruošta, tuomet iškloti kepimo indą kepimo popieriumi ir supilti kakavinę tešlą.
Vanilinė tešla: vėl taip pat ištrinkite sviestą su cukrumi (ruduoju ir baltuoju), įmuškite kiaušinius ir viską išplakite. Įberkite miltus,pamaišykite, pilkite pieną ir vėl maišykite. Suberkite cinamoną, kepimo miltelius, kokoso drožles, šaukštelį vanilės esencijos, žiupsnelį cinamono bei druskos. Išmaišykite. Ragaukite, jei ko trūksta, įdėkite papildomai. Dabar tokią tešlą užpilkite ant kakavinės tešlos, kuri jau yra kepimo inde- išpylus pamaišykite viską šakute, kad dvi skirtingos tešlos susimaišytų. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, 180C. 25 minutes. Praėjus 20 min. pažiūrėkite, gal pyragas bus iškepęs.

DSC01743f-horzjj
Šiam skanėstui iškepus, apliekite jį tirpdytu šokoladu ir palikte šaldytuve bent 10 min.

Skanaus! ;)

DSC01754jjj
DSC01761jjj
Cocoa- Banana cake

Cocoa batter:
2 eggs;
1/4 cup of unsalted butter, softened at room temperature;
3/4 cups of granulated sugar;
3-4 tbsp of Whole Milk;
1/2 cup of flour (All Purpose Flour);
1 tsp of Baking Powder;
3-5 tsp of cocoa powder (you can use more cocoa powder, if you want to have more intense flavor);
1 tsp. cinnamon;
1 banana- mashed with a fork.

Vanilla batter:
2 eggs;
4 tbsp of Granulated Sugar;
1 tbsp of Brown Sugar;
A few tbsp of Whole Milk;
2 tbsp of unsalted butter, softened at room temperature;
All Purpose flour- use them until the dough is nice and creamy;
3 tbsp of coconut shavings;
1 tsp of vanilla extract;
A pinch of cinnamon and salt;
1 tsp of baking powder.

Cocoa batter: whisk butter with granulated sugar, then add eggs and mix everything really well (you can leave small chunks of butter, if you can’t whisk it.) Put in your flour, milk and mix it till everything is combined- the mixture has to be creamy, if you see you need to use more milk, just feel free and do it. After this step add in cocoa powder, cinnamon, baking powder and mashed banana- mix everything. Then you’re done, line your baking pan with a baking paper and spread your dough.
Prepare vanilla batter- repeat everything, just now you can’t use cocoa powder, instead of it we are using vanilla extract, because it’s a vanilla batter. Of course, don’t forget to add coconut shaving, because it gives an extra flavor- personally, I love it :) When your are done with this vanilla batter, just spread it on top of the cocoa batter, which is already in your baking pan- you can mix these two batters with a fork. Bake it in a oven, for about 25 minutes, 180 C ( 356F). After 20 minutes, check this cake, maybe it’s done :)
When your cake is ready, you can melt the chocolate and pour it on top of the cake :) Let it cool in a fridge, for about 10 minutes :))

I hope, you will like this cake :))

Parašykite komentarą