Vaniliniai keksiukai su baltojo šokolado kepurėle/ Vanilla cupcakes with white chocolate frosting


Sveiki, mieli draugai!

Vakar buvau tikras laimės vaikas- viduryje paskaitų sužinojome, jog ketvirtadienis bus laisvas. O ką gi tai reiškia? NAMAAAAI!! Grįžusi į butą, susikroviau daiktus ir iškart išskuodžiau į traukinį, o vakare jau sėdėjau šiltuose namučiuose :) Argi gali būti geriau? :)) Prieš užmigdama, planavau, ką gi šiandien gaminsiu, galiausiai nusprendžiau- Vanilinius keksiukus :) Taigi, receptas Jūsų teismui ;))

Vaniliniai keksiukai su baltojo šokolado kepurėle

1 1/2 puodelio miltų;
1/3 pieno;
1 šaukštelį kepimo miltelių;
Šiek tiek druskos ir cinamono;
2 šaukteliai vanilės esencijos (galite naudoti ir vanilės sėklytes)
2 kiaušiniai;
3/4 puodelio paprasto baltojo cukraus;
Mažiau nei pusę, arba pusę, puodelio alyvuogių aliejaus

Viršūnėlei:

60 gr. miltelinio cukraus;
140 gr. kambario temperatūros sviesto;
100gr. baltojo šokolado.

DSC01494tttt

Sumaišome kartu miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde,su rankiniu mikseriu ar rankomis, iki kremo konsistencijos suplakame cukrų, aliejų, kiaušinius, vanilę. Suplakus, iš lėto pilti pieną ir miltus, plakti, o po to supilti likusį pieną ir miltus. Štai ir viskas, telša baigta :) Dabar tik belieka mase užpildyti keksiukų formeles ir kepti 180 C temperatūroje apie 20 min. Kai baigs kepti, patikrinkite, ar jie tikrai iškepę, įbedus į jų centrą medinį pagaliuką- jei ištrauksite jį be tešlos gumuliuką, Jūsų keksiukai baigti :))

DSC01495bbb

Belieka paruošti niamy yeamy kepurėles ;D Ant nedidelės ugnies ištirpydkite šokoladą (maišykite). Kai ištirps, pastatykite jį vėsioje vietoje, nes karšto jo naudoti negalima. Kitame inde sumaišykite kambario temperatūros sviestą su cukrumi- naudokite arba rankinį mikserį arba seną gerą būdą, maišymą ranka ;D Man masė gavosi kreminės konsistencijos. Tuomet supilkite atvėsusį šokoladą ir darkart išmaišykite. Tokį mišinį apdenkite plėvele ir pastatykite porai valandų į šaldytuvą- jis sutirštės ir bus tinkamesnis naudojimui :)

Na, o galiausiai, pradėkite puošti :))

hhh-tile

Skanaus ;))

**

Vanilla cupcakes with white chocolate frosting

1 1/2 cup of flour;
1/3 cup of milk;
A pinch of salt and cinnamon;
1 tbsp of baking powder;
2 tsp of vanilla extract;
2 eggs;
about 1/2 cup of olive oil;
3/4 cup of granulated sugar

For the frosting:

140 gr of unsalted butter at room temperature;
100 gr white chocolate;
60 gr. of confectioner sugar.

Mix together the flour, baking powder and salt, set aside. In the next bowl cream together sugar, oil add the eggs, vanilla and cream everything with a mixer or by hand. Add half of milk and dry ingredients (flour, baking powder and salt), mix them to combine, once they’re mixed in, add remaining milk and dry ingredients. Now just fill in your cupcakes tin and bake them for 20 minutes, at 350 temperature (check with a toothpick- if it comes out clean from the center of a cupcake, your’re done ). Now let’s prepare your white chocolate frosting :) In a medium heat melt your white chocolate, don’t forget to mix. Let it cool, because you can’t use the hot chocolate. In a separate bowl mix your room temperature butter with sugar, till it’s nice and creamy, later add in chocolate, mix again, cover it with a plastic bag and let it cool in a fridge for a couple of hours. After that scoop the frosting in a disposable piping bag that’s been fitted with a plain tip or star tip, and frost your cupcakes! That’s it :))

Have a good time with your cupcakes ;))

Parašykite komentarą