Kakavinis pyragas be kiaušinių/ Egg Free Cocoa Cake


Sveiki, Mielieji!

Ar jaučiate, kad jau artėja gražiausios žiemos šventės? Ar jaučiate, kad po truputį žengiame į laikotarpį, kada visi norime būti bent šiek tiek geresni? Aš tai jau pradedu jausti- nežinau, ar dėl šaltėjančio oro, ar dėl to, kad mano kambaryje vis dažniau pasklinda kalėdinių žvakių aromatai :) Begyvendama tokiomis kalėdinėmis nuotaikomis, nutariau iškepti kakavinį pyragą, kurio kvapas, skonis, man dar labiau priminė šias šventes :)  Receptas tikrai paprastas, o be to, tinkantis ir tiems, kurie negali vartoti pieno ar kiaušinių, nes čia jų paprasčiausiai nėra :) Pabandykite, manau, tikrai nenusivilsite :)

Kakavinis pyragas be kiaušinių

Cocoa cake
1, 1/2 puodelio kvietinių miltų;
3 šaukštai kakavos;
1 puodelis baltojo cukraus;
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
Žiupsnelis druskos;
Žiupsnelis cinamono;
6 šaukštai aliejaus (naudojau saulėgrąžų);
1 šaukštas 9% acto;
1 šaukštas vanilės esencijos (jei kas nors turite vanilės sirupą, galite naudoti jį);
1 puodelis šalto vandens.

Inde sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską, cinamoną, cukrų. Viską gerai išmaišome. Šaukšto pagalba šiame mišinyje padarome tris duobutes- į vieną duobutę pilame 6 šaukštus aliejaus, į kitą duobutę pilame 1 šaukštą acto, o į kitą- vanilės esenciją. Viską užpilame puodeliu šalto vandens ir pradedame maišyti rankiniu mikseriu tol, kol masė pasidarys vientisą. Ji gausis gan tiršta. Paimame kepimo indą (geriausiai būtų naudoti nedidelį ~20cm skersmens keturkampį indą), jį išklojame kepimo popieriumi, patepame šiek tiek aliejumi ir supilame visą masę. Kepame orkaitėje apie 30-35 minutes, 180 laipsnių temperatūroje :) Iškepus leidžiame atvėsti :)
Štai ir viskas :)
O pyragiuko vidus atrodo štai taip :)

fh
Skanaus!
b
***

Hello Hello Hello!

The most beautiful time of year is coming, can you feel it already? Can you feel that step by step we are going to the season when everyone wants to be a bit better? I do, I do feel it- maybe it’s because the weather outside gets colder and colder every single day, or maybe it’s because my room smells like one big Christmassy candle :)  Imagining Christmas, decorations and the warmth of the season, I decided to bake cocoa cake- I don’t know why, but it reminds me of beautiful winter evenings:) It’s so easy to bake this cake, also it’s perfect treat for those who are lactose- intolerant, because there is no milk or eggs :)
Give it a try, I’m sure you will love it :)

Egg Free Cocoa Cake

1, 1/2 cups all- purpose flour;
3 tbps baking cocoa;
1 cup regular sugar;
1 tsp baking soda;
Pinch of salt;
Pinch of cinnamon;
6 tbps vegetable oil;
1 tbsp white vinegar (I used 9% vinegar);
1 tsp vanilla extract (you can use vanilla syrup instead);
1 cup cold water.

In a bowl mix flour, cocoa, sugar, baking soda, cinnamon and salt together. Combine everything all together and mix it very well. Using a spoon make three wells in the dry ingredients. Pour 6 tbsp of vegetable oil in one, in another one-  1 tbsp white vinegar, and in the last one- vanilla extract. Pour water over all and beat on low speed until everything is combined. Take a 8 inch (~2ocm) square baking dish, cover it with a baking paper, grease it with some oil and pour the batter. Bake at 350 F (180C) for about 30-35 minutes. When it’s done, let it sit and cool completely :)
That’s it :) As I sad, super duper easy :)
Give yourself a treat and bake this cake :)

Have a nice day! :)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s