Obuolių pyragas (be kiaušinių)/ Egg- free apple cake


Obuoliai, obuoliukai- niam niam niam. Kažkada pusę dienos praleidau bevartydama receptų knygas ir ieškodama įdomaus pyrago recepto, o šiandien mama pati atėjo ir pasiūlė neįtikėtinai lengvą receptą. Tokį reecptą, kuris iš viso nemanai, kad duos gerų rezultatų. Che che, o davė, dar ir kitaip. Pusės pyrago iškart nebeliko ;D Tad skubu pasidalinti šia idėja ir su Jumis ;)) Neklauskit, nežinau, iš kur mama žino šį receptą ;DD

Obuolių pyragas be kiaušinių

OLYMPUS DIGITAL CAMERA3 stiklinės kvietinių miltų;
3 stiklinės manų kruopų;
2,5 stiklinės cukraus;
2 šaukšteliai kepimo miltelių;
Obuolių (nepamenu, kiek mes pjaustėme, tačiau jų reikia tiek, kad būtų galima padaryti du sliuoksnisu pjaustytų obuolių. Kitaip tariant, kuo daugiau, tuo geriau);
200 g. sviesto.

VISKAS. Galite patikėti? Viskas ;D Sumaišome visą sausą davinį (miltai, manai ir cukrus, kepimo miltelius), supjastome smulkiai obuolius. Kepimo skardą patepame aliejumi, pilame miltų, kepimo miltelių, manų ir cukraus mišinį, tiek, kad pasidarytų normalus pagrindas. Ant viršaus negalėdami dedame supjaustytus obuolius. Juos reikia pjaustyti smulkiai, nes kepdami jie paleis savo sultis ir taip lipins pyragą. Uždėję pjaustytus obuolius, vėl pilame miltų mišinį, kad jis visai uždengtų obuoliukus. Vėliau vėl pilame pjaustytus obuolius, o ant jų likusią miltų dalį. Ant viršaus supjaustome ir uždedame 200 g. sviesto. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Jei reikia, ir daugiau. Kepant visuomet tikrinkite. Neišsigąskite, pyrago viršus bus kietas, lyg kokia plutelė :) Nuostabus skonis, jei jį patieksite su leidais :))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

***

I’m addicted to apples!!! Really!! I could eat them all the time ;D I remember few weeks ago I was looking for a rare apple’s cake recipe and today my mum came and suggest me this amazing recipe ;D I don’t know where she found it, maybe it’s her secret recipe, but this cake was delicious. You have to try it ;D

Egg- free apple cake

3 cups of wheat flour;
3 cups of semolina;
2,5 cups of sugar;
2 tsp of baking powder;
Apples (I don’t know how much we chopped, but it has to be enough to do two layers of apples)
200 g butter

THAT’S IT!!! As you see the products are really simple. Now you need to mix flour, sugar, baking powder and semolina together. Chop up your apples into small pieces because it has to release juices. Take you baking pan, spread oil on it and put you dry ingredients on it. It has to be really firm base. Then put on the top your apples, cover them again with flour mixture. Repeat it again- put on the flour mixture your apples an cover them with flour mixture.  Chop up your butter and put it on the top of your cake. Bake it in the oven  in 200 Celsius for about 20 minutes. Don’t forget to check how your cake is doing in the oven ;D Also, don’t be scared- the top of the cake has to be tough, like a crust :) You can eat it with ice- cream :)))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklama

Įrašo “Obuolių pyragas (be kiaušinių)/ Egg- free apple cake” komentarai: 4

  1. Siandien iskepem su sunum obuoliu pyraga. Deja recepta si atradau katik. Mes panaudojom tiesiog sluoksniuota tesla. Tad kita karta butinai isbandysime ir jusu pyrago versija. Nors manau bus daug kliuciu :D Nes sitoi sriti mes vyrai nelabai pazenge esam :)

    • Skanaus pyrago, kurį išsikepėte! O maniškiam pyragiukui daug proto nereikia- viską sumaišai ir kepi :D Manau, ir vyrams pasiseks :D Jei kepsite, praneškite, kaip sekėsi, būtų malonu sužinoti :))

  2. Na stai. Isbandem ir jusu recepta. Tiesa pasakius viskas gavosi fantastiskai. Prisiminiau kad tokia obuoliu pyrago versija ragavau per ‘Juodaragi’. Kadangi as megstu sausesni (trupesni) tai kokio norejau toks ir isejo. Siulau si pyrago varianta tiems, kurie nelabai dar kepime orentuojasi. Dar karta dekui uz recepta.

    • Kaip džiaugiuosi, kad Jums patiko! O vis pagalvodavau, ar bandėte jau su sūneliu, ar ne. Tada tikiuosi, kad dar ne vieną kartą jį kepsite- o gal sugalvosite ir kaip įdomiau pakeisti šį receptuką :) Sėkmės kulinarijoje! :)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s